«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 

П’ятичисельні молитви

П’ятичисельні молитви — це вдячний спогад болістей-скорбот Божої Матері, складений святителем Димитріем Ростовським

Один старець із Богоносних Отців, стоячи на молитві й перебуваючи у піднесенні, чув голос Господа нашого Ісуса Христа, Котрий бесідував із Пречистою й Пресвятою Богородицею, Матір’ю Своєю,і говорив їй:

— Скажи Мені, Мати Моя, скільки болістей найбільших перетерпіла єси Мене ради, живучи у світі?

І промовила Пресвята:

— Сину і Боже Мій! Найбільших п’ять болістей Тебе ради перетерпіла: перша — коли почула від Симеона Пророка, що мав єси вбитим бути; друга — коли три дні Тебе не бачила, в Єрусалимі шукаючи; третя — коли про Тебе спійманого й зв’язаного євреями почула; четверта — коли Тебе на хресті між розбійниками розіп’ятого бачила; п’ята — коли бачила, як у гріб Тебе поклали.

І сказав їй Господь:

— Мовлю Тобі, Мати Моя: якщо хто кожну болість Твою на кожен день згадає з молитвою Моєю, це є «Отче наш», і з Архангельським привітанням, це є «Богородице Діво, радуйся» — за першу болість дам йому пізнання гріхів і жалкування про них; за другу — дам йому всіх гріхів прощення; за третю — поверну йому чесноти його, що через гріхи втрачені; за четверту — підживлю його при смерті його Тілом і Кров’ю Моєю Божественною; за п’яту — явлюся йому Сам при його смерті й прийму душу в життя вічне. Амінь».

За видінням цього Богоносного старця святителем Димитрієм Ростовським було складене молитвослів’я, назване п’ятичисельним.

Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.

Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору