«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 
Гостьова книга

Запитання — відповіді

Шановні парафіяни та гості, на цій сторінці будемо розміщувати та групувати ваші запитання та відповіді на них.

Щоб поставити нове питання — залиште його у відгукові до цієї сторінки. Ми перенесемо питання й відповідь у відповідний розділ, там можа буде й обговорювати Ваше питання.

Розділи

47 відгуків
to «Запитання — відповіді»
  1. Мирослав сказав:

    Уточніть де треба писати свої запитання, тут чи у розділі віровчення?

    • Дмитро сказав:

      Де Вам зручніше, тут чи у розділі. Коли буде відповідь — я перенесу у відповідний розділ.

      Дубль видалю :)



  2. Василь сказав:

    Слава Ісусу Христу! Я знаю що буде воскресіння тіла, аби і тіло отримало нагороду або покарання. Скажіть, будь ласка, чи існує воскресіння душі?

    • Олег сказав:

      Людська душа безсмерта, тому вона не вмирає. Відповідно, якщо вона не підвладна смерті, то як вона б мала воскресати?



  3. Василь сказав:

    Слава Ісусу Христу! Що таке частка у першому воскресінні?

    • Василь сказав:

      Шановний пане Василю! Щоб правильно відповісти на Ваше питання, треба спочатку перший раз померти і перший раз воскреснути. Також треба це зробити на очах у всіх людей, щоб вони повірили, бо віра без конкретних діл мертва і нікому не потрібна, окрім шахраїв. Тому, від справедливих людей Ви не отримаєте справедливої відповіді.
      З повагою, Василь.



  4. Мирослав сказав:

    Слава Ісусу Христу! Що таке покаяння? Що треба робити аби покаятися?

    • Василь сказав:

      Шановний пане Мирославе! Вважаю, що найкраще покаяння – це свідоме визнання своєї винуватості перед тим, кого особисто було ображено чи скривджено з обов’язковим відшкодуванням образи чи кривди, і з обов’язковим власним оприлюдненням свого грішного вчинку. Богові ж бо все відомо!
      А як Ви, особисто, вважаєте? Буду вдячний за Вашу відповідь!
      З повагою, Василь.



  5. Василь сказав:

    Слава Ісусу Христу! Я православний. Чи зрадив я віру православну якщо я читав католицькі книжки ради цікавості, щоб знати католицьке вчення?


  6. Василь сказав:

    Що таке роздвоєння особистості? Чому людина у якої роздвоєння особистості не може воскреснути?


  7. Василь сказав:

    Католицький священик сказав, що людина у якої роздвоєння особистості неможе воскреснути. А як людина може воскреснути як у неї душа хвора?


  8. Василь сказав:

    Коли я писав про хвору душу я мав на увазі психічно хвору людину.
    Скажіть, будь ласка, чи психічно хворі люди можуть спастися, воскреснути?

    • Василь сказав:

      Шановний Пане Василю! В Новому Заповіті мовиться про те, що спастися може (якщо захоче) кожний, хто увірує в Сина Божого. В Бога немає нічого неможливого! Милосердний Бог має абсолютну владу й над психічно-хворими людьми.
      З повагою, Василь.

      • Олександр сказав:

        Скажіть, будь ласка, дорогі, можливо хтось знає. Чи були прецеденти/випадки чудесного зцілення від шизофренії?

        • Олександр сказав:

          Я хворію близько 10 років на шизофренію. Медикаменти, які приймаю, мають побічні дії. Намагаюся читати Псалтир щодня по дві кафизми. Ходити до церкви, сповідатися і причащатися. Хотілося б виздоровіти і зробити щось корисне. А то все життя було так-собі в нікуди. :-)




    • Дмитро сказав:

      У Царстві Небесному немає хвороб. Ні тілесних, ні психічних.



  9. Віктор сказав:

    Де на вашому сайті церковний календар?


  10. Мирослав сказав:

    Скажіть, будь ласка, кому неможна ходити до церкви?

    • Василь сказав:

      Шановний пане Мирославе! Будь ласка, уточніть що Ви маєте наувазі термін «церква» – архітектурна споруда, чи Духовна сфера? Також хочу Вам подякувати за непрості Ваші запитання, у яких відчувається аналітична мудрість. А це все більше переконує у тому, що Ви самі знаєте відповіді. Було б добре, щоб Ви якось реагували на наші відповіді хоча б одним словом – «погоджуюсь чи непогоджуюсь», тощо.
      З повагою, Василь.



  11. Володимир сказав:

    Слава Ісусу Христу! Скажіть будь ласка, коли ви оцифровуєте Творіння святих отців, та інші книги видання Київського Патріархату, чи потрібно мати авторське право? Чи можна оцифровувати без узгоджень? Як оцифровуєте та викладаєте ви?


  12. Василь сказав:

    Слава Ісусу Христу!!! Якщо подружня пара яка має обвінчатися дала обітницю дошлюбної чистоти, і не змогла її дотриматися чи може вона посповідатися чи то аж перед шлюбом


  13. Петро сказав:

    Слава Ісусу Христу ! В мене таке питання – я мешкаю в селищі Широке Дніпропетровської обл. і тут є стара церква, яка стоїть сиротиною. У мене є таке питання, а чи не можна було б ПЦУ прислати батюшку щоб у селищі була своя українська церква. Дуже прошу Вас, допоможіть нам у цій справі.

    • прот. Андрій Власенко сказав:

      Слава навіки Богові! З питання відновлення церкви в с. Широке радимо звернутися до Дніпропетровської єпархії. Секретар о. Віталій, тел.097-295-35-54. Або Андрій Миколайович (відділ проектування і будівництва), Тел.067-565-96-38. Божого благословення!



  14. Сергій сказав:

    Слава Богу!
    Хотів запитати стосовто пророцтв Лаврннтія Чернігівського про Україну і розкол православної церкви ?


  15. Володимир сказав:

    Слава Ісусу Христу!
    Щиро вдячний вам за вашу роботу!
    Часто користуюся вашими матеріалами
    Мабуть, більше ніде не можна знайти такої кількості корисних матеріалів українською мовою
    Хай вам Бог допомагає!
    Радий бути корисним вам у ваших справах
    Я кандидат богсловя ієрей Володимир Романенко
    Видав декілька книг з біблеїстики.
    Остання моя робота – власний переклад Псалтиря з давньоєврейської
    Якщо чиомось можу бути вам корисний, буду радий !


  16. ВАСИЛЬ сказав:

    Доброго здоров’я. Маю десятки оригінальних музичних обробок українських народних пісень для чоловічого та жіночого ансамблів. Також є у репертуарі обробки для народного хору. Чи є можливість розмістити ці скромні твори на вашому сайті? Можливо хтось колись і заспіває. Дякую щиро. З повагою – Василь Семенчук.


  17. Аліна сказав:

    Доброї ночі, в мене трішки дивне запитання.
    12 років тому я відмовилася від віри, перестала ходити в церкву (а до того ходила, тому що бабуся заставляла хоча б на свята). Все почалося з того, що почала більше цікавитися біологією та фізикою. Але останнім часом є бажання сходити до церкви тай молитися. Чи часто вам зустрічалися люди що поверталися до віри? І яка ваша особиста думка щодо цього?
    Наперед дякую за потрачений час на прочитання цього тексту)

    • прот. Андрій Власенко сказав:

      Слава Ісусу Христу! Будьте певні: Ви не поодинокі. Багато людей ідуть тим самим шляхом. Ви не відмовлялися од віри, оскільки її у Вас, імовірно, і не було. Ходити до церкви в дитинстві — і то з примусу, це ще не віра. Кожна мисляча людина рано чи пізно розпочинає пошуки Бога. Та для того, щоб вони були успішними, треба багто чого — і до церкви ходити (тільки не формально-бездумно, а глибоко вникаючи у те, що там відбувається), вивчаючи Святе Письмо і Закон Божий, читаючи духовну літерату, творячи добрі діла. Тож хай Вас Бог благословить повернутися додому, до нашої Святої Православної Церкви. І пам’ятайте відомий церковний афоризм: «Кому Церква не Мати, тому Бог не Отець».



  18. Анна сказав:

    Слава Ісусу Христу!
    Добрий день! Коли я читала у мене виникли складнощі зі зрозумінням деяких моментів у Старому Заповіті. Бог створив Адама і Єву, після гріхопадіння вони були вислані з еденського раю. На землі у них народилися двоє синів, Каїн і Авель. Каїн вбив Авеля, потім він залишив дім і пішов до країни Нод. Далі він зустрів жінку, вона народила сина Еноха. Також згадується, що Каїн побудував місто, яке назвав на честь сина. Енох також мав жінку і дітей і т.д. Тож моє питання: якщо прийнято вважати Адама і Єву першими людьми на землі, звідки взялися ті жінки, що народжували дітей потомкам Адама і Єви? І якщо Каїн побудував місто, це означає, що там ще були люди, паралельно з ними. Поясніть , будь ласка.

    • Денис сказав:

      В Адама та Єви були ще діти, про них не описано в Біблії, бо ключову роль грають саме перших три сина Адама та Єви. Серед тих дітей були і дочки, яких брали за дружин їхні брати. Так то була унікальна ситуація в світі і такі шлюбні стосунки між родичами попускалися, щоб наповнити землю



  19. Ксенія сказав:

    В розділі про церкви…
    Звертівська церква,Львівської області,отримала скупий,старий опис,який дещо обмежений в інформації.Прошу поновити дані,або забрати рядок «нічим не примітна».


  20. Ангеліна сказав:

    Доброго дня. Прошу вашої допомоги. Як і де можливо переписати чи прочитати молитву про очищення роду від прокляття. Дуже дякую.

    • Денис сказав:

      Перш за все пам’ятайте, що Христос поряд і тримайте його слова (Ін.10:29) «Отець Мій, Який дав Мені їх, більший за всіх, і ніхто не може викрасти їх з руки Отця Мого» Бог сильніший за диявола, тому не варто боятися. Лукавий постійно лякає людей і підлаштовує все так, щоб ми почали думати, що на нас навели порчу, чи ще щось таке. Але це має силу настільки, наскільки ми дозволяємо цьому і віримо у це.

      Найкращий вихід із вашої ситуації – сходіть до храму та поговоріть зі священиком, поясніть свою ситуацію. Або підіть до сповіді і можете там розповісти, що вас турбує. Ви обов’язково знайдете там відповідь на свою ситуацію.



Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.


Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору