«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 

Викладено книгу протоієрея Олександра Кислашка «Життя і діяльність святих нашої землі Руси-України прославлених»

Цитата з вступу до книги:

«Славою Христової Церкви є її святі, які жили і спасалися вірою в майбутнє пришестя Спасителя. Серед них праотці, патріархи, пророки і ті, які добровільно з радістю й любов’ю взяли на себе приємне ярмо і легкий тягар Христового закону. Це апостоли, великомученики, мученики, преподобні, преподобномученики, святителі, священномученики, сповідники, безсрібники і велика кількість відомих і невідомих Божих угодників. Святі це борці за правду Христову. Це ті, які не мали нічого свого на землі, а були тут справжніми подорожніми, йшовши до однієї мети, осягнення блаженства на небі. Це ті, які служили Богові, виконуючи Його святі заповіді, — любові до Бога й ближнього свого, жили і діяли на славу Божу й творили добро для інших людей. Це ті, які провадили рівноапостольну працю, поширювали віру Христову й проповідували Царство Боже, маючи його у своїх душах. Усі вони, перебуваючи в сяйві вічної слави Божої, належать до Небесної Церкви.

Православна церква закликає нас, віруючих, прославляти пам’ять святих, які від початку віків догоджали Богові, священний подвиг усіх тих, хто відрікся від себе, узяв свій хрест і пішов за Христом, тих, кого Бог, за висловом премудрого Соломона, «випробував як золото в чорнилі й прийняв їх як жертву вседосконалу» (Прем. З, 6).

Я поставив собі за мету виокремити святих нашої землі, Руси-України, показати їхнє життя. Знати своїх угодників Божих — це релігійний і національний обов’язок українців.

Прийняти у свої душі смиренну, просту, подвижницьку високу святість наших святих для нас необхідно насамперед із патріотичного боку, як для громадян Батьківщини, а з духовного боку — як членів нашої десятивікової Христової Церкви з її мільйонами віруючих.»

Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.

Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору