«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 

Прощання з нашою Людою

Рано-вранці 30 квітня 2020 року відійшла до Бога Людмила Позніхіренко — людина, з якої у тисяч і тисяч людей почалося знайомство з нашим унікальним Михайлівським храмом і парафією.

У неї купували свічки, щось питали, записувалися на хрещення та вінчання, і кожен відчував її глибокий мир і бачив світло незмінної доброти з її очей. Навіть обурення її було щиро-дитячим, добрим… Саме такою, незмінно доброю і справедливою, — якою була і її незабутня мама Євдокія Іванівна, ми запам’ятали нашу Люду.

26 років служби в церкві, сповнених працею і клопотами: прибрати, випрати силу-силенну великих рушників, посадити й доглянути квіти навколо храму, принести, подати, показати… Та з усім поралася тихо, непомітно, з усмішкою. Виходила на церковний ґанок, дивилася навкруги й казала: «Це ж рай у нас!..»

Останні роки було все важче добиратися до рідної церкви. Ледве кульгала з паличкою — але незмінно йшла, долаючи біль і хвороби.

Що сильніше душа, то тяжче довіряє їй Господь випробування. Можливо, саме тому остання недуга тривала довго і була украй важкою. Але віримо, що хресний шлях нашої дорогої Людмили Вікторівни сягнув рідного усім християнам небесного Храму, де квітне справжній рай, де вже нема ні недуги, ні смутку й зітхання, але сяє вічне радісне життя з усіма нашими праведними парафіянами, що відійшли раніше і тепер зустріли її, з усіма святими і Самим Господом, Очільником цього вічного Храму!

Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.

Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору