«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 

Відкриття «САДУ УКРАЇНСЬКОГО МОДЕРНУ»

З великою радістю і подякою Богові сповіщаємо всіх симпатиків української культури, що відкрився новий сайт «САД УКРАЇНСЬКОГО МОДЕРНУ» — https://parafia.org.ua/SUM/.

Передусім — це плід багаторічної праці справжнього подвижника духовного відродження України, отця-настоятеля нашої парафії прот. Андрія Власенка. Також щира дяка за створення сайту Дмитрові Редчуку та Іллі Стріхареві.

Сайт працюватиме як окрема інтернет-одиниця, але водночас є підрозділом сайту «Наша Парафія». Матеріали, уміщені у «СУМі», віддзеркалюють теоретичні наробки таких корифеїв українства, як Опанас Сластіон, Василь Кричевський, Віктор Чепелик та інш. Сайт збагачено й дослідженнями автора проекту — протоієрея Андрія Власенка, автора текстових матеріалів сайту.

«СУМ» містить п’ять рубрик: «архітектура», «іконопис», «красне мистецтво», «ужиткове мистецтво» та «бібліографія».

В рубриці «архітектура» є намір зібрати всі пам’ятки українського модерну (УМ) (зокрема і втрачені). Решта рубрик має ознайомчий характер.

З огляду на огром задекларованої мети, щиро запрошуємо товариство до співпраці і допомоги у виявленні маловідомих і на разі невідомих шедеврів українського модерну. Чекаємо на дописи у нашій ФБ-спільноті «САД УКРАЇНСЬКОГО МОДЕРНУ».

Бог нам у поміч!

Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.

Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору