«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 

У нас велика подія: Патріарх освятив наріжний камінь унікального храму

1 листопада 2016 року сталася велика подія — не лише для нашої парафії, але й для всієї України: Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет разом з Патріаршим намісником Високопреосвященнішим Єпіфанієм освятив у нашому Музеї просто неба хрест і наріжний камінь, де має здійнятися перевезений із села Городище Менського району Чернігівщини старовинний дерев’яний Миколаївський храм — пам’ятка світового значення!

З ініціативи нашого настоятеля о. Андрія Власенка, героїчними зусиллями наших найкращих парафіян та друзів-доброчинців святиню було порятовано від неминучого знищення.

Тепер ми плекаємо надію, що з Божою допомогою ця неймовірно прекрасна церква скоро постане з руїни, зависочіє над київськими пагорбами, закликаючи на стражденну Україну милість Божу та прощення її нерозумних дітей…

Молитви Патріарха нам конче потрібні, а надто зараз! Адже перевезти, підняти та відтворити такий великий і архітектурно довершений храм за сучасних умов — це справді подвиг. Бо зрозуміло, що на кожному кроці подвижникам треба буде долати опір тих сил, які споконвіку противилися всякій добрій справі, особливо — твореній на славу Божу.

Дякуємо нашому Патріархові та його Намісникові, що завітали до нас, подавши нам своє благословення, додавши сили й наснаги!

Святителю отче Миколаю, моли Бога за нас!

Молитва за порятунок Миколаївської церкви

Господи Боже наш! Поглянь милостивим оком на храм Твій святий, що нині потребує Твого захисту й порятунку, який прабатьки наші збудували на славу Тобі та святителю Миколаю, а невидимі вороги наші заповзялися зруйнувати і знищити.

Угамуй ворожнечу, що здійняв лукавий у серцях недобрих людей, заспокой бурю нечестивих пристрастей, прийди на допомогу нам, що хочемо відновити церкву Твою святу, всемогутнім покровом Твоїм захисти всіх, хто змагається за порятунок і відродження цієї святої оселі Твоєї. Охорони їх від усіх ворогів видимих і невидимих, від усякої напасті, біди та немочі.

Господи Боже, милостивий і щедрий, вислухай голос моління нас грішних і помилуй нас молитвами Пречистої Твоєї Матері, святителя Миколая, святого Архистратига Михаїла, апостола Андрія Первозванного, мучениці Параскеви, усіх святих землі Української і всіх святих. Амінь.

Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.

Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору