«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 

Таємниця твоєї душі: Вибрані християнські оповідання й притчі для сім’ї та школи

Сьогодні на книжковому ринку є чимало літератури на будь-які смаки. Але при всьому розмаїтті жанрів, стилів, авторів помітна нестача книг, які б формували морально-духовний світогляд дитини, виховували її справжньою людиною.

У наш час межі добра і зла часто розмиті, неправда маскується під чужими іменами. Особливо важко в цьому розібратися дитині. Тішить те, що суспільство на рівні школи, церкви, родини робить певні кроки на шляху до розв’язання цих проблем.

У складному процесі пошуку Істини хороша література відіграє неабияку роль. Ми опрацювали велику кількість видань у пошуках тих перлинок, які спонукали б думати, аналізувати, повсякденно працювати над собою, над своїм духовним ростом. Так виник збірник християнських оповідань та притч, який ви тримаєте в руках.

«Таємницю твоєї душі» ми спробували упорядкувати як духовні сходинки, які б вели дитину від найпростіших понять про Бога, з розділу «Премудрість Божа», до найскладнішого — християнської любові. На цьому шляху потрібно буде пройти певні етапи: пізнати і полюбити молитву, познайомитися з прикладами жертовності та милосердя серед тварин (чи не дивно, що безсловесні створіння Божі виконують закони любові іноді краще, ніж ми, люди?), відчути потребу в покаянні, навчитися шанувати батьків, любити працю. В дитині повинні закластися основи чесності, щедрості. Вона вчитиметься смиренно переносити скорботи, розрізняти добро та зло, любити ближнього і Бога.

В останньому розділі ми помістили притчі. Це знак нашої надії на те, що діти, пройшовши з нами за руку стежиною духовної мудрості, далі зможуть продовжувати свій духовний шлях самостійно.

Хотілося б у наш складний час, коли дитині в сім’ї приділяється недостатньо уваги, коли важко знайти «ключик» до її серця, відродити давню традицію літературно-духовних родинних вечорів.

Сподіваємося, що «Таємниця твоєї душі» стане настільною книгою в сім’ї та школі.

Користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку авторам, твори яких використані в даній збірці.

Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.

Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору