«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 
БібліотекаХристиянство: віровчення та традиціїАльманах про православне життя «Симфонія»

Печиво «Жайворонки»

Ще в одне свято Великого посту готували печиво — 22 березня. День сорока Севастійських мучеників. З незапам’ятних часів цей день у нас вважали днем прильоту жайворонків. І печиво нагадувало по формі маленьких пташок. Найбільш відомі дві форми «жайворонків». У першому готували невелику варяничку із тіста завтовшки 0,5-1см, защипували один край, щоб утворився носик, а другий край надрізали, щоб вийшли крильця і розправлений хвостик. Біля дзьобика розміщали дві родзинки — очка. У другому способі із тіста скатували джгутик, зав’язували його вузлом, один кінець надрізали, наче розправлений хвіст, а з іншого прищипували «носик» і прикрашали родзинками-очами.

Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.


Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору